Ректорът на Тракийски университет – Стара Загора доц. д-р Добри

...
Ректорът на Тракийски университет – Стара Загора доц. д-р Добри
Коментари Харесай

ТрУ първи подписа университетски договор, след срещата на президентите на България и Албания

Ректорът на Тракийски университет – Стара Загора доцент доктор Добри Ярков и проф. Скендер Топи – ректор на Елбасанския университет „ Александър Джувани “, Албания подписаха меморандум за съгласие сред двете висши образователни институции.

Това е първият подписан академични контракт след срещата на президентите на България и Албания. Припомняме, че преди седмица президентът на Република Албания Илир Мета беше на публично посещаване в България, по покана на президента Румен Радев. Теми от дневния ред на визитата бяха районното партньорство в Югоизточна Европа, както и европейската интеграция на страните от Западните Балкани. А взаимните връзки сред Тракийския и Елбасанския университети са самобитен отговор на поставените цели сред двете страни и са първа крачка към положителните интернационалните връзки в региона на висшето обучение, обмена на потребен опит и взаимно израстване на страните от Западните Балкани.

Двата университета ще работят интензивно в научното съдействие, културния продан, взаимните проучвания и по редица други способи за академично съдействие, които ще бъдат потребни и за двамата сътрудници.

Делегацията от Албания, Елбасански университет „ Александър Джувани “ – ректорът проф. Скендер Топи, доктор Ардиан Дурмиши – ръководител на Административния съвет и доцент Еда Чела – началник на отдел „ Координация и интернационалните връзки “ посети Тракийския университет по покана на ректора доцент доктор Добри Ярков.

Двата университета имат редица общи научни области, като стопанска система, педагогика, естествени науки, медицински и обществени науки, в които могат да разпрострат взаимните си старания в добър преподавателски и студентски продан и научни проучвания и нововъведения.

В рамките на визитата висшите учебни заведения подписаха и контракт по стратегия Еразъм+, който дава опция на студенти и преподаватели да вземат участие в дейностите в обсега на програмата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР