Ректорът на Технически университет – Варна проф. д-р Венцислав Вълчев

...
Ректорът на Технически университет – Варна проф. д-р Венцислав Вълчев
Коментари Харесай

Проф. д-р Вълчев, ректор на ТУ-Варна с максимална оценка 100% от МОН за управление на университета

Ректорът на Технически университет – Варна проф. доктор Венцислав Вълчев още веднъж получи най-високото самопризнание от Министерство на образованието и науката за ръководството на университета. Определената и остойностена оценка за осъществяване на заложените от МОН за годината цели и задания, е най-високата допустима: 4.00, което подхожда на 100% изпълнен годишен проект.

По този метод Технически университет – Варна получава в годината на своя 60-годишен празник още едно справедливо самопризнание за своята стратегическа европейска ориентировка, внедряването на новаторски достижения и постигането на забележителен учебен и теоретичен напредък.

Тази година изключителна оценка от бизнеса получиха и студентите на ТУ-Варна (вече над 5000 с новоприетите над 1400) и това не е инцидентно – студентите на ТУ-Варна завоюваха призовите места в пет национални олимпиади, а студент на годината за Р България в категория „ Технически науки “ е Ивайло Петров, студент от компетентност „ ИКТ “ на ТУ-Варна.

Над 60 български и интернационалните компании участваха в тридневния Кариерен конгрес „ Технология на триумфа " в университета. Събитието сподели повишеното доверие на бизнеса към просветителната институция и желанието за взаимни действия.

ТУ-Варна се утвърди и като неоспорим водач в научната активност - привлечените средства за научни планове за 1 година са над 4 млн. лв.. ТУ-Варна е координатор или сътрудник на над 30 национални и интернационалните плана.

Отчетът на Ректора за осъществяване за развиване на ТУ-Варна в интервала 1.10.2021 – 30.09.2022 година беше оценен с оптималната оценка по всички, одобрени от министъра на образованието и науката, заложени шест цели:
Актуалност, сходство, интегралност на придобиваните познания и умения; Повишаване на качеството на стратегиите за образование посредством потребление на просветителни форми, способи и технологии, съобразени с особеностите на обучаваното потомство студенти; Свързаност и партньорство; Развитие на научната дейност; Привличане и задържане на млади преподаватели; Обществени задължения с национална значителност.
Академичното управление на университета благодари на цялата академична общественост и всички национални и интернационалните сътрудници за ангажираността и приноса им към постигнатите отлични резултати, които способстват за построяването на модерната визията на университета.    
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР