Ректорът на Софийския университет проф. дфн Анастас Герджиков се разграничи

...
Ректорът на Софийския университет проф. дфн Анастас Герджиков се разграничи
Коментари Харесай

Ректорът на СУ се разграничи от декана, изгонил журналист от публично заседание

Ректорът на Софийския университет проф. дфн Анастас Герджиков се разграничи от декана, който изгони през вчерашния ден публицист на OFFNews от обществено съвещание на факултетния съвет.

Става въпрос за проф. Божидар Ангелов, който управлява Факултета по начална и предучилищна педагогика и чийто факултетен съвет бе призован през вчерашния ден, с цел да разиска въпроса с нарушаването, осъществено при избора му на декан. То беше открито несъмнено от Контролния съвет на СУ след сигнал на студента и член на Академичния съвет Симеон Георгиев.

Нарушен е правилникът на Университета, който не разрешава за декан за бъде избиран доцент или професор, който ще навърши възраст за пенсиониране в границите на мандата си. Проф. Ангелов става на 65 година два месеца преди края на мандата си през 2019 година В същото време, преди избора той е уверил с декларация, че няма да настъпи съображение за пенсиониране в границите на мандата.

Общото заседание на факултета е органът, който може да го отзове.

Не съм склонен с сходно държание, то не е вярно, безапелационен бе ректорът на СУ проф. Герджиков.

Той чака мнение по проблема с избора на декана от Юридическия факултет на СУ, след което ще реши какви дейности да предприеме.

По случая към този момент работи и прокуратурата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР