Ректорът на Пловдивски университет Паисий Хилендарски проф. д-р Румен Младенов

...
Ректорът на Пловдивски университет Паисий Хилендарски проф. д-р Румен Младенов
Коментари Харесай

След драмата с лавката в Пловдивски университет: Ректорът назначи проверка

Ректорът на Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски ” проф. доктор Румен Младенов назначи инспекция след обява на TrafficNews по отношение на проведена от студенти и чиновници на университета подписка, която да бъде показана на управлението на университета. Подписката бе проведена във връзка лавка, намираща се в новата постройка на университета на бул. „ България ”.
Прочетете още
Припомняме, че част от студентите показаха недоволството си от качеството на обслужване в кафенето, променливите и високи цени, неналичието на издаване на касови бележки, както и настояха за инспекция на публичната поръчка за маси и ограждения отвън помещението.

Споделиха, че въпросното кафене се отдава чартърен от години и то е едно от дребното места в региона, които студентите могат да посещават. Според тях наемателят злоупотребява, защото тази постройка на университета е ситуирана в края на града, където няма доста благоприятни условия.

„ Заведението е отдавано на концесия от към 15 години. Освен столовата то е единственото по рода си в радиус от над 500 метра. То е и единственото, което на процедура студентите могат да употребяват по време на почивките си от по 15 минути за кафе, вода, сандвич и така нататък Тук съгласно мен се корени главният проблем. Поради неналичието на каквато и да било конкуренция, притежателите на заведението си разрешават да се държат безобразно. Изключително високи цени, безочливо държание и преследване на студенти, които да вземем за пример са си взели сандвич от тях, само че водата си я носят от у дома. Допълнително бих желал и да загатна за така наречените “плаващи ” цени, които се покачват или намаляват по отношение на времето от деня, деня от седмицата и упования човекопоток. Неиздаването на касови бележки преди да се вдигне звук към случая беше норма. Не считам, че това е обикновено да се случва в никое заведение, а пък и още по-малко в такова, което е в постройката на академични кампус ”, споделя наш четец.

Твърди още, че преди няколко седмици собственикът на заведението - Йордан е изритал момче, което е седяло на стол, единствено тъй като не е консумирало нищо от лавката. Вследствие на удара, момчето пада на земята. Студентите, станали очевидци на случката, останали възмутени, като считат сходно държание за недопустимо. 

„ Ректорът на университета господин Младенов е заета персона, която постоянно се е грижила за студентите. Вследствие на публикацията на Traffic News , господин Младенов научи за случая и  предприе своевременни ограничения. Предполагам, че в случай че обстановката беше станала негово притежание по-рано, нямаше да има сходни ексцесии ”, добави още той.

Във връзка със питане на TrafficNews във връзка проблема и подписката, от ПУ „ Паисий Хилендарски ” получихме информация, че управлението на университета е осведомено с подписката. С наемателя е извършена среща с ректорското управление и виновните лица на 13 ноември за изясняване на зародилите проблеми. Преди това е направено документално предизвестие към притежателя да няма недопустимо отношение от негова страна и от страна на наетия личен състав към студентите.
При бъдещи проблематични обстановки ще бъдат взети спомагателни ограничения, декларират още от образователното заведение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР