Ректорът на Национална спортна академия проф. Николай Изов се срещна

...
Ректорът на Национална спортна академия проф. Николай Изов се срещна
Коментари Харесай

Александър Везенков разкри бъдещите си планове

Ректорът на Национална спортна академия проф. Николай Изов се срещна с българската баскетболна звезда Александър Везенков, студент в трети курс на НСА, с цел да го поздрави персонално за невероятния триумф в кариерата му – прекосяването му в NBA (Националната баскетболна асоциация), където ще играе с екипа на Сакраменто Кингс.

27-годишният български национал стана част от международния баскетболен хайлайф преди дни като по този метод се трансформира във втория българин (след Георги Глушков), играл в NBA. Като първокласен състезател, в НСА  „ Васил Левски “ той се образова в самостоятелна форма, а негов тутор e доцент Мариана Борукова - учител към катедра „ Баскетбол, волейбол, хандбал “.

„ Благодаря, че ми отделихте от времето си в днешния ден. Аз съм част от Национална спортна академия и образованието ми тук е първата стъпка от моите бъдещи проекти – да стана добър и сполучлив треньор след края на спортната ми кариера. Благодаря за вниманието към мен, и че през днешния ден всички вие сте тук “, обърна се Везенков към академичното управление представен от формалния уебсайт на НСА.

Баскетболистът бе съпроводен от татко си, Сашо Везенков - баскетболист, някогашен изпълнителен шеф и старши треньор на БК „ Лукойл Академик “, ученик на НСА. С тях бе и треньорът Иван Коцев, който му оказва помощ в България, а понастоящем надгражда личната си професионална подготовка с образование в магистърската стратегия „ Спорт за високи достижения “ в НСА.

Като подаяние към сбирката на Академията от скъпи спортни реликви, ректорът получи от Везенков екипа на Олимпиакос, с който той игра на финала на Евролигата, а също екипа му от националния тим от шампионата Eurobasket и маратонките от последния му мач с националния отбор.  Ценните движимости ще бъдат изложени в музейната експозиция на Образователния и олимпийски център, с цел да им се любуват всички гости, разгласи проф. Изов и пожела триумф на Александър Везенков в идния сезон.

„ Още един път желая да подчертая ролята на фамилията. Гордеем се с теб не по-малко от родителите ти, по тази причина, че те са възпитали подобен образован, работлив и учтив човек и състезател. NBA е най-престижната международна професионална баскетболна лига и от името на всички тук ти поисквам триумф в нея! “, обърна се към надарения играч ректорът на НСА проф. Изов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР