Ректорът на АМТИИ проф. д-р Тони Шекерджиева – Новак получи

...
Ректорът на АМТИИ проф. д-р Тони Шекерджиева – Новак получи
Коментари Харесай

АМТИИ с изключително отличие в Рим

Ректорът на АМТИИ проф. доктор Тони Шекерджиева – Новак получи в столицата на Италия ЗЛАТНА МОНЕТА КУЛТУРА, с която бе удостоена Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „ Проф. Асен Диамандиев “ „ за завоюван висок авторитет и публично самопризнание за приноса на Академията към българското обучение и просвета “.

Признанието за висшето учебно заведение е от Съвета на европейската научна и културна общественост и Българския учебен и културен център „ Ботев институт “, а формалната превземам се организира по традиция в Деня на националните будители в Българския културен институт в Рим, Италия.

Преди награждаването делегацията от АМТИИ в състав проф. доктор Тони Новак –ректор на АМТИИ и зам.-ректорите проф. доктор Цветанка Коловска и доцент доктор Жан Пехливанов бе призната в посолството ни в Италия от посланика на Р България Н. Пр. Тодор Стоянов, който дефинира Академията в Пловдив като значима институция в областта на културата, изкуството и науката.

Отличието ЗЛАТНА МОНЕТА КУЛТУРА се създава в Монетния двор на България и е с двустранно златно покритие. На лицевата страна е изобразена отворена книга, символизираща напредъка, а на противоположната страна са подредени буквите на Глаголицата.

Със ЗЛАТНА МОНЕТА КУЛТУРА бе отличен и Фолклорен отбор „ Тракия “, чийто началник проф. доктор Даниел Дженева е декан на факултет „ Музикален фолклор и хореография “ в АМТИИ.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР