Рекордьорът по титли от Големия шлем Новак Джокович се класира

...
Рекордьорът по титли от Големия шлем Новак Джокович се класира
Коментари Харесай

Новак Джокович не остави шансове на Вавринка и е в осминафиналите на Уимбълдън

Рекордьорът по трофеи от Големия шлем Новак Джокович се класира за осминафиналите на тазгодишния Уимбълдън, откакто отстрани в три сета швейцареца Стан Вавринка.

Сърбинът, който преследва своя осми трофей на " свещената трева " и общо 24-и в шампионатите от Шлем не остави никакви шансове на своя съперник и го надделя с 6:3, 6:1, 7:6(5).

В първите два сета Джокович доминираше тотално на корта, отпускайки единствено четири гейма на Вавринка за 6:3, 6:1 по-късно повече от час игра на централния корт.

Опитният Стан въпреки всичко увеличи равнището си и в третата част бе равносилен на Ноле, като двамата стигнаха до тайбрек. В него швейцарецът даже поведе с 5-3 точки, само че Джокера завоюва всяка една от идващите четири точки, с което затвори и мача след 2 часа и 10 минути на корта.

За Новак Джокович това бе 31-а поредна победа на Уимбълдън, откакто 36-годишният сърбин завоюва всяко едно от последните четири издания на конкуренцията.

В осминафиналите противник на поставения под №2 Ноле ще бъде 17-ят в схемата Хуберт Хуркач, който през вчерашния ден надигра в три сета Лоренцо Музети - 7:6(4), 6:4, 6:4.

Напред в шампионата продължава още и руснака Андрей Рубльов, който преодоля в четири сета Давид Гофен след 6:3, 6:7(6), 7:6(5), 6:2. В спор за място на четвъртфиналите руснакът ще се изправи против Андрей Бублик, който продължава със мощното си показване напоследък, а последната му жертва стана немският квалификант Максимилиан Мартерер, който бе надвит с 6:4, 6:1, 7:6(4).

В четвъртия кръг на Уимбълдън място откри и поставеният под №8 Яник Синер. Италианецът трябваше да прави поврат против французина Куентен Алис - 3:6, 6:2, 6:3, 6:4 и по този начин в идната фаза ще спори с колумбиеца Даниел Елахи Галан, който пък отстрани в пет сета шведа Микаел Имер.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР