Рекордьорът по мачове с екипа на Италия Джанлуиджи Буфон е

...
Рекордьорът по мачове с екипа на Италия Джанлуиджи Буфон е
Коментари Харесай

Буфон: Вече мога да си умра спокоен

Рекордьорът по мачове с екипа на Италия Джанлуиджи Буфон е задоволен, че съумя да стане международен първенец. Вратарят беше част от отбора, който подвигна трофея през 2006 година След няколко месеца Джиджи ще стартира 41-вата си годишнина и му е време за рекапитулация.

“Изпълних най-голямата фантазия, която можеш да имаш като дете и след това като професионален футболист - съобщи Буфон пред Copa90. - Когато бях дребен, преглеждах албуми с лепенки и си мечтаех един ден да съм в Серия “А” и да играя за “скуадра адзура”. Но да си мисля за международната купа обаче сякаш беше малко прекомерно. Преди финалите в Шампионската лига нямах проблеми със спането, само че преди борбата в Берлин не мигнах и за минута. Да вдигнеш този трофей е нещо неповторимо. Това значи, че можеш да си умреш спокоен.”

Сега на италианците им следва бараж за класиране за мондиала в Русия. Ако се оправят с възможния си противник, за Джиджи това ще е шесто състезание на планетата след тези през 1998, 2002, 2006, 2010 и 2014 година Мондиал 2018 10 кръг, понеделник 9 октомври  Албания 0:1краен резулат  Италия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР