Рекордьор в намаленото потребление е европейската индустрия, със спад на

...
Рекордьор в намаленото потребление е европейската индустрия, със спад на
Коментари Харесай

Европа с рекордно свиване на потреблението на газ

" Рекордьор " в пониженото ползване е европейската промишленост, със спад на потреблението от 15%, който обаче е резултат от понижени и даже спрени производства.

Прогнозата за идната година планува едвам 0.4% повишаване на световната консумация, само че вероятността е прекомерно несигурна, поради непредвидимите бъдещи дейности на Русия и икономическото влияние на стабилно високите цени на силата.

„ Перспективите пред газовите пазари остават неразбираеми, не на последно място и поради безразсъдното и непредвидимо държание на Русия, което разруши репутацията ѝ на благонадежден снабдител. Но всички признаци са за напрежение на газовите пазари и през 2023 година ", показва отчетът на IEA.

Европа се стреми да компенсира спрения съветски газ с диверсифициране на доставките от Норвегия, Алжир, Азербайджан и други, плюс мощно повишен импорт на полутечен природен газ (LNG) по море, основно от Съединени американски щати. Същевременно цените на синьото гориво скочиха до рекордно високи равнища през третото тримесечие на 2022 година, което обаче докара и до прекосяване към различни...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР