Рекордно ускорение за сериен автомобил постигна моделът Owl на японската

...
Рекордно ускорение за сериен автомобил постигна моделът Owl на японската
Коментари Харесай

Японски автомобил постигна най-бързото ускорение в историята, под 2 секунди до 100 км/ч

Рекордно ускоряване за сериен автомобил реализира моделът Owl на японската компания Aspark. Хиперколата претендира за званието „ Най-бърз сериен автомобил в света " и очевидно с съображение.

След първите проби на полигон в родната си Япония Owl даде свръхестествен резултат - ускоряване от 0 до 100 км/ч за 1,921 секунди!

С това достижение Owl изпревари най-бързия електрически автомобил на „ Нюрбургринг " - мощният 1360 к.с. Nio EP9, който се нуждае от 2,7 секунди, с цел да форсира до 100 км/ч. Той е по-бърз и от друга супрмашина Dodge Challenger SRT Demon, която форсира за 2,3 секунди.

Работата по Owl тече от 2014 година, като в нея вземат участие единствено няколко индивида от японска консултантска компания. За пръв път моделът бе показан на автосалона във Франкфурт през 2017 година

Една от най-впечатляващите особености на автомобила е, че той е висок едвам 99 сантиметра.

Експонатът във Франкфурт бе оборудван с два електромотора, сумарната мощ на които бе 435 к.с. и 764 Нм въртящ миг. За разлика от него, машината, записала рекордното ускоряване, е била оборудвана с мощ над 1000 к.с. Теглото и на двата модела е 850 кг. Невероятното ускоряване се дължи освен на батериите, захранващи електромоторите, а и на суперкондензатори, които подкрепят ускорението, прецизира Vesti.

Aspark има намерение да създаде 50 бройки. Цената на всяка една ще е 6,44 млн. лв.!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР