Рекордно поскъпване на горивата у нас. Дизелът продължава да надскача

...
Рекордно поскъпване на горивата у нас. Дизелът продължава да надскача
Коментари Харесай

Рекорден скок в цените на горивата у нас през последния месец, ще става и още по-лошо

Рекордно повишаване на горивата у нас. Дизелът продължава да надскача равнищата от 2.60 лева за литър, което е връх за последните 3 години. Бензинът също се оскъпи съществено за месец и към този момент излиза по-солено даже от обичайно скъпото гориво през лятото. Според енергийните специалисти повишаването на петрола е причина и за скока на горивата у нас.
Само за последния месец горивата са поскъпнали сред 20 и 40 стотинки за литър. Така бензинът към този момент стига лев и 30, а дизелът – до над 2 и 60 лева Това са цените, които посрещат водачите по бензиностанциите този октомври. Ръстът не стопира и в последните дни, а потребителите са безапелационни – цените са прекомерно високи, отбелязва Канал 3.
Тенденцията горивата да скачат доста по-бързо в сравнение с спадат при смяна в цената на петрола, специалистите изясняват с пазарни правила. И по този начин даже след месец петролът да поевтинее, търговците няма да смъкват цените у нас, до момента в който има кой да заплаща за към този момент по-скъпата суровина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР