Рекордно подаване на вода между варненци организират пред Дом Млаост

...
Рекордно подаване на вода между варненци организират пред Дом Млаост
Коментари Харесай

Рекордно подаване на вода пред Дом Младост днес! Оганизаторите: Не е протест, демонстрация е!

Рекордно подаване на вода сред варненци провеждат пред Дом Млаост през днешния ден от фондация " ГЕЯ ", напомня Varna24.bg .

През седмицата бе показан новият план за дома, който съгласно изнесената информация към този момент е благосъстоятелност на задгранични вложители. Стана ясно, че домът ще резервира и публичните си функционалности с пет басейна, плажна зона, озеленяване и чешма, от която варненци, както и до момента, ще могат да пълнят гратис минерална вода.

След като основният проектант на Община Варна Виктор Бузев увери бранителите на дома, че откакто бъде импортирано публично капиталовото желание, той ще организира публично разискване, Николай Танчев от " ГЕЯ " съобщи за Varna24.bg , че събитието през днешния ден ще се състои, само че няма да е митинг, а по-скоро проява. 

Припомняме какво гласи известието в групата " Да спасим Дом Младост ":  

" Най-дългото подаване на вода във Варна, артистична акция която ни показва по какъв начин водата е общественост!

Привърженици на минералната вода и бранители на дом Младост ще се съберат в 12ч на 22.01 с цел да образуват жива верига за предаване на вода, да слагат символичния въпрос до кого доближава водата, както и да покажат по какъв начин минералните води не са просто запас, а богатства, които основават общности.

Всеки жител може да се включи в акцията, пред дом Младост от 12:00 часа, носете си бутилка за вода, чаши и други п.!

Ще обърнем внимание на проблемите с минералната вода в града, ще впишем и народен връх за подаване на вода. С този алегоричен акт се включваме в отбрана на градските минерални води, международния активизъм и взаимност за над 1 милиард души, които нямат достъп до вода и би трябвало всекидневно да вървят по приблизително 5 км с цел да си набират тези жизненоважни запаси.

Включи се и ти! ", гласи известието.

Повече за акцията споделя във видеото Николай Танчев от Фондация " ГЕЯ "!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР