Рекордно ниската избирателна активност на вчерашния вот за ЕП е

...
Рекордно ниската избирателна активност на вчерашния вот за ЕП е
Коментари Харесай

Румен Радев: След изборния шамар партиите да обърнат вектора

Рекордно ниската изборна интензивност на вчерашния избор за Екологичен потенциал е пестник за политическата класа, съобщи президентът Румен Радев.

Според него тя демонстрира отдалеченото от Европа качество на живот, качество на ръководство . Също по този начин и динамичността на протичащите процеси.

Пред публицисти в Съдебната палата Радев прикани всички партии да проучват действителната обстановка в страната и това по какъв начин ще догоним Европа .
 30.62 % са дали своят вот за ГЕРБ съгласно 74.92% от обработените протоколи Обновена
30.62 % са дали своят вот за ГЕРБ съгласно 74.92% от обработените протоколи

Българска социалистическа партия получават 24.59%, Движение за права и свободи - 15.01%, Вътрешна македонска революционна организация - 7.76%, Демократична България - 6.82%

Трябва да обърнем вектора, тъй че посоката му да съответствува с посоката на придвижване на Европа, акцентира президентът. " Изборите са политически акт и не могат да заместят прокуратурата и съда, както и не могат да опростят хищничество и закононарушение ", съобщи той.

Държавният глава посочи, че рецензиите му към ръководството не са от през вчерашния ден и не са обвързани с партия. " Вече привикнах да ме пакетират ", съобщи Румен Радев.

Българска социалистическа партия би трябвало да извърнат съществено внимание на това по какъв начин техните послания стигат до жителите, само че това се отнасяло и за всички останали партии.

Държавният глава не пожела да разяснява дали социалистите ще се върнат в Народното събрание .

Радев счита, че партиите би трябвало сами да се чистят от всички корумпирани хора с упоритости за власт . Що се отнася до упоритостите на президента, той показа, че желае България да бъде просперираща , правова страна с господство на закона, с качество на инфраструктурата и почитание към конституцията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР