Рекордно много участници и в двете дисциплини в стартовете от

...
Рекордно много участници и в двете дисциплини в стартовете от
Коментари Харесай

Рекордно много участници в световната купа по ски в Банско!

Рекордно доста участници и в двете дисциплини в стартовете от Световната купа в алпийските ски в Банско, които ще се проведат този уикенд (10-11 февруари). Само за гигантския слалом в събота са доказани към този момент 85 състезатели от 20 народи. До в този момент през сезона най-вече алпийци в тази дисциплинираност - 71 е имало във Вал д " Изер, Алта Бадиа и Аделбоден.

В слалома също е подложен връх. За Банско са декларирани 95 състезатели от 21 страни. Най-много досега участници в най-техничната дисциплинираност при мъжете тази зима имаше за нощния слалом в Шладминг - 74. С най-вече спортисти и в двете дисциплини - по 14 е Австрия, а по-късно се подреждат Италия и Швейцария, надлежно с 12 в слалома и 11 в гигантския слалом.

Състезателите на Съединени американски щати към този момент са в Банско, като те през днешния ден организираха първи занимания. Лидерът за Световната купа Марко Одермат (Швейцария) ще взе участие в събота. За слалома в неделя в Банско присъединяване е удостоверил лидерът в класирането за трофея Мануел Фелер (Австрия), както и другите двама спечелили през сезона Даниел Юл (Швейцария) и Линус Щрасер (Германия).

България ще бъде показана в слалома от най-хубавият ни скиор Алберт Попов и вторият ни по мощ играч Калин Златков.

Световната купа в Банско е най-голямото спортно събитие в България за 2024 година и е водещо от деянията на уредникът на събитието - Българската федерация по ски, която тази година празнува своята 100-годишнина.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР