Рекордно количество от наркотика кетамин, използван във ветеринарната медицина, на

...
Рекордно количество от наркотика кетамин, използван във ветеринарната медицина, на
Коментари Харесай

Рекордните 350 кг от наркотика кетамин заловиха на Летище София


Рекордно количество от опиата кетамин, употребен във ветеринарната медицина, на Летище София. Прахообразното вещество пътува от Индия през Германия до България. Намерено е прикрито в 12 бидона с общо тегло над 350 кг.

„ За последните 10 години такова количество не е арестувано. Последните 2-3 години има още веднъж наклонност да се използва кетамин “, разяснява началникът на отдел „ Борба с наркотрафика “ в Агенция „ Митници “ Стефан Бакалов.

Проверките на Летище София стават със профилиран уред, който може да откри всички типове опиати. Използват се и особено подготвени кучета, които могат в границите на три секунди да открият посредством своя усет дали има наркотични субстанции в багажа.

остава най-разпространеният опиат у нас, следвана от амфетамините, кристалите и хероинът, споделят още от отдела за битка с наркотрафика.

Най-характерна белег за приложимост на опиат е смяната в държанието на съответното индивида, а тестването може да стане и в домашни условия. В аптеките се продават комбинирани проби за другите типове наркотични субстанции. Цената им варира от 3 до 30 лева
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР