Рекордно количество незаконно оръжие беше разкрито при две отделни акции

...
Рекордно количество незаконно оръжие беше разкрито при две отделни акции
Коментари Харесай

Как може да се разбере изнасяно ли е оръжие от Арсенал

Рекордно количество нелегално оръжие беше разкрито при две обособени акции на спецполицаите. Намереният военен боеприпас е кадърен да въоръжи няколко роти. Арестувани са общо 8 души. В хода на инспекцията стана ясно, че част от автоматите, картечниците и револверите са изнасяни незаконно от цех „ Арсенал” в Казанлък.

Близо 11 хиляди души работят в казанлъшката оръжейница, а от управлението на „ Арсенал” потвърдиха за Нова телевизия, че към момента няма никакво питане към тях специалисти да ревизират произхода на изделията.

Всяко произведение, създавано в "Арсенал ", е със сериен номер. Това значи, че всяко от хванатите оръжия може да бъде проследено, в случай че е създадено тук. От дълги години в Казанлък не се създават автомати „ Калашников”. Въпреки това управлението на завода е готово да спомага по всевъзможен метод, с цел да се посочи по какъв начин и къде са били създадени откритите оръжия. В завода се създават автомати „ Арсенал”.

Дружеството е частно, ограниченията за сигурност са на международно равнище и изнасянето на оръжие е по-скоро невероятно. Официално мнение на управлението на компанията обаче ще има, когато нейни специалисти ревизират дали хванатите оръжия са правени в Казанлък.

„ По време на стрелбата в зала „ Батаклан” във Франция се появиха доста публикации в огромни медии, че оръжието на терористичната офанзива е от България и е било създадено в „ Арсенал”. Оказа се, че връзката е много по-дълга и това бяха обезопасени калашници, които не могат да стрелят с бойни патрони. Впоследствие този вид оръжия могат да бъдат възобновени за приложимост като бойни. Има такава версия, само че тя би трябвало да бъде коментирана от специалистите, аз мисля, че има изнасяне на части от казанлъшкия цех, съдейки по откритите елементи и хората, които са арестувани”, разяснява в студиото на утринния блок на Нова телевизия Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията.

„ Вчера беше извършена една съвършена интервенция на ГДБОП. Тук става дума за един голям размер от информация, който няма да бъде оголен сега, още повече, че има риск за хората, които са взели участие в операцията”, съобщи Кирил Радев, някогашен шеф на Службата за битка с проведената престъпност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР