Рекордно гореща морска вода уби повече от три четвърти от

...
Рекордно гореща морска вода уби повече от три четвърти от
Коментари Харесай

Горещата морска вода уби повечето от култивираните корали във Флорида Кийс в пречка за усилията за възстановяване

Рекордно гореща морска вода умъртви повече от три четвърти от култивираните от индивида корали, които учените сложиха във Флорида Кийс през последните години в опит да поддържат заплашен тип, който е мощно уязвим от изменението на климата, откриха откриватели.

Изследователи от Националната администрация за океаните и атмосферата тази седмица се върнаха на пет рифа, където засадиха корали еленов рог и елхорн, и двата класифицирани като застрашени в лист на застрашените типове, с цел да видите по какъв начин наново заселените същества са оживели при продължителни температури на водата през 90-те (30-те по Целзий) предишното лято и есента. Повечето от тях не го направиха. Те са видели необятно публикувана гибел както при наново заселените, по този начин и при дивите корали на пет рифа на Флорида Кийс.

Учените упрекват породените от индивида промени в климата, подсилени от естествения Ел Ниньо, че вършат водата прекомерно гореща за деликатния корал, които са животни, с цел да оцелеят. След като се о...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР