Рекордният ръст на Lego се е забавил през втората половина

...
Рекордният ръст на Lego се е забавил през втората половина
Коментари Харесай

Lego с рекордни финансови резултати през 2021 г.

Рекордният растеж на Lego се е забавил през втората половина на предходната година, само че най-големият производител на играчки в света регистрира рекордни продажби и облаги, като чака финансовото му показване да се върне към по-нормални равнища през идващите години. Приходите на компанията през втората половина на предходната година са се покачили с 15% по отношение на равнищата от същия интервал на 2020 година и са достигнали 4.7 милиарда $.

Годишната оперативна облага е повишена с 32% до 1.3 милиарда $, а приходите за 2021 година - с 27% до 8.06 милиарда $. Продажбите през първата половина на 2021 година се увеличаваха съвсем на половина, а облагата се удвои. Това се случи даже след мощния напредък, който компанията регистрира през 2020 година " През 2021 година видяхме изгодите от стратегическите вложения, направени през последните три години, с цел да възобновим нашето портфолио, да разтеглим и развием нашия опит в търговията на дребно и да увеличим потенциала в границите на нашата световна мрежа за доставки ", съобщи пред Financial Times изпълнителният шеф на компанията Нийлс Кристиансен.

Най-добре представящите се марки на производителя на играчки са Lego City, която дава опция за изграждане на районни ръководства, пожарни станции и лечебни заведения. След това се подреждат основаните към поредиците филми Lego Harry Potter и Lego Star Wars. Тези комплекти варират по мярка и компликация, като компанията споделя, че тематичността им прави научаването на строителни умения занимателно за деца, като

в същото време обезпечават креативен отдушник за възрастни.
Реклама
Въпреки това Lego Group чака темповете на напредък да паднат до едноцифрени тази година, след две години на доста по-сериозен напредък. " Ръстът, който наблюдавахме през последните две години, беше извънреден. Средно едноцифреният към момента е мощен напредък за бранша и равнище, което имаме вяра, че е стабилно в дълготраен проект ", сподели представител на компанията пред Reuters.

Компанията е една от дребното, които не престават да отварят нови магазини макар взрива на онлайн извършването на покупки. През 2021 година Lego откри 165 нови обекта, в това число 95 в Китай, с което общият им брой доближи 832.

Китай се трансформира в един от водещите пазари на Lego и има 340 магазина на територията си. Причината за толкоз огромната централизация върху китайския пазар е банкрутът на Toys R Us. Веригата магазини за играчки затвори през 2017 година, а до тогава това бяха единствените места, на които можеше да се закупят артикули на датската компания в Китай.
Бъдещи проекти
Lego също по този начин разгласи, че от средата на 2022 година ще стартира акция по преустановяването на потреблението на материали, които са основани на изкопаеми горива. Първо такива материали няма да има в опаковките на комплектите, а по-късно и в самите блокчета за строене.
Реклама
Компанията не се забави и с вземането на страна във войната в Украйна, като доставките до 81-те магазина в Русия бях спрени. От Lego са отказали да разясняват пред Reuters каква част от активността им е в Русия, като в страната за нея работят 80 души. " Това е нестабилна и бързо разрастваща се обстановка и ние я следим от близко. Твърде рано е за нас да спекулираме за въздействието й върху търсенето ", сподели представителят пред осведомителната организация.

Наскоро Lego разгласи, че стартира построяването и на шестия си цех. Той ще се намира във Виетнам и ще бъде вторият сходен на континента. Това е и част от по-голяма инвестиция на стойност 1 милиарда $, която планува производството на играчки за Азия отвън Китай.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР