Рекордният подкуп е предложен от сирийски гражданин, чийто тест е

...
Рекордният подкуп е предложен от сирийски гражданин, чийто тест е
Коментари Харесай

Разказ на полицая, отказал 10 000 евро подкуп

Рекордният рушвет е препоръчан от сирийски жител, чийто тест е посочил приложимост на канабис, амфетамин и метамфетамин

Сириец със статут на емигрант предложи рекорден рушвет от 10 000 евро на служители на реда. Проверката на пътя посочила, че 23-годишният водач е използвал три типа опиати. След като бил арестуван, той направил втори опит да се измъкне – с 3000 лв. и безценен златен часовник, предава.

Алек Каленски и сътрудника му Елена Симова се отзовали на сигнал за скандал в центъра на София. Оказало се, че единият от водачите е дрогиран. Полевият тест демонстрира съществуване на канабис, амфетамин и метамфетамин.

Младши контрольор Каленски поставя белезниците на 23-годишния Ахмад Камиран. След минути обаче, от задната седалка в патрулката, арестуваният споделя, че му стягат и моли за помощ.

„ В ръцете си държеше две пачки с банкноти от по 50 евро, като пусна същите на пода на служебния ни автомобил, и ги избута с крайник към мен “, описа Алек Каленски, младши контрольор в „ Пътна полиция “ към Столична дирекция на вътрешните работи.

Задържаният изискал да го освободят и да му върнат шофьорската брошура.

„ Говореше съвършен български език. На секундата, когато видях парите, излязох и незабавно рапортувах на началника ми “, сподели младши инспекторът.

Ахмад Камиран направил втори опит да се измъкне, като предложил по-малка сума.

„ Същият ни съобщи, че има в него сума към 3000 лв. в джоба му, както и златен часовник от скъпа марка “, добави Алек Каленски.

Въпреки това, сирийският жител е арестуван и е с две повдигнати обвинявания. Проверява се дали е забъркан и в други закононарушения. Екипи на полицията посетиха новия му дом в село Мрамор, който още се ремонтира. Там обаче откриха единствено майстори. Разследването по случая продължава.

В кариерата на Алек Каленски отказаният рушвет не е първият, само че се подрежда преди всичко по мярка. „ 200 лв. имаше един път, един път 20, само че такава крупна сума за пръв път “, сподели служителят на реда.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР