Рекордните температури отново създават проблеми на ски курортите тази зима.

...
Рекордните температури отново създават проблеми на ски курортите тази зима.
Коментари Харесай

Рекордните температури причиняват проблеми на курортите през зимата

Рекордните температури още веднъж основават проблеми на ски курортите тази зима. Проект на Европейски Съюз изследва по какъв начин операторите на ски лифтове могат да реагират най-добре на изменението на климата. В Санкт Корона ам Вексел в Австрия служащи отстраняват останалия сняг от пистите... за феновете на летните спортове.

 
Ски сезонът завърши по-рано от предстоящото. Ето за какво нашият екип се намира на скатовете и отстранява снега от пистите, с цел да може да се практикува планинско колоездене.
Карл Моргенбесер – оператор на ски въжен превоз

Йоханес Плешбергер, Euronews: Едно решение на казуса със снега са летните спортове. Поради дребното сняг маунтинбайкърите употребяват ски пистите през март в Санкт Корона ам Вексел. Други действия са летен тобоган и туризъм. Малкият ски курорт в този момент печели повече пари от летни спортове, в сравнение с от зимни.

Съфинансираният от Европейски Съюз план ТранСтат свързва 9 курорта от Австрия, Словения, Италия, Франция и Швейцария, които тестват форми на промяна.

 
Надяваме се, че като обменяме хрумвания с други ски курорти, ще научим неща, за които не сме знаели.
Карл Моргенбесер – оператор на ски въжен превоз

Предмет на разбор е освен неналичието на сняг. Покачващите се цени на парцелите поради туристите, които купуват ваканционни жилища, също са проблем. След две години ТранСтат ще разгласява справочник за комфортни за живеене и природощадящи дестинации за зимни спортове.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР