Рекордните сега ще са най-студените Ел Ниньо, както казах е

...
Рекордните сега ще са най-студените Ел Ниньо, както казах е
Коментари Харесай

Д-р Карло Буентемпо: Очакват ни още по-екстремни температури

Рекордните в този момент ще са най-студените
„ Ел Ниньо ”, както споделих е естествен феномен. Този феномен има две етапи. Студената - се споделя „ Ел Ниня ”, а топлата - „ Ел Ниньо ”. Те водят до внезапни смени в температурите на водата на повърхността на Тихия океан. И при прехода от едната фаза към другата температурата на водата може да се промени сред 3 и 4 градуса. Дори да ви се коства незначителна, смяната има отражение върху температурата на цялата планета непосредствено. И има косвена връзка върху смяната на климата на земята.

Знаем, че в този интервал в Австралия да вземем за пример вали по-малко от нормално. Това може да докара до по-високи температури и пожари. В Индонезия също. Това е образец за местни рискови събитие във връзка с „ Ел Ниньо ”. Като цяло тази година наблюдавахме рискови събития, които по едно и също време са и не са свързани с „ Ел Ниньо ”. Горещата вълна в Южна Европа докара до рекордни или покрай върха температури в Испания, Италия, Африка и Гърция. Това е образец за събития, които са рискови, които са още по-екстремни поради стоплянето на климата, споделя още той.

За България той твърди, че не може да се каже сигурно, че ще следим такива внезапни температурни аномалии и отсега нататък. Очакваме и това се удостоверява и от заключенията в последния ни отчет, че горещите талази ще стават все по-интензивни. Ще не престават все по-дълго и ще се случват все по-често. Така че, времето, което видяхме през последните няколко седмици, ще бъде времето, с което ще ни се наложи да живеем в бъдеще. Топло към студено. Има теории, които споделят, че това ще се случва все по-често, само че нямаме задоволително учредения да сме сигурни. 

Според него това, което изпитахме в този момент – рекордните температури, ще са най-студените.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР