Рекордните 40 на сто от електричеството в Испания са били

...
Рекордните 40 на сто от електричеството в Испания са били
Коментари Харесай

Рекордните 40 на сто от електричеството в Испания произведени с вятърна и слънчева енергия през април


Рекордните 40 на 100 от електричеството в Испания са били създадени с вятърна и слънчева сила през април, което може да се изясни с ветровитата пролет и увеличението на конфигурираните мощности за възобновима сила, сочи отчет на мозъчния концерн " Ембър клаймит " (Ember Climate), представен от Ройтерс.

Вятърните паркове са обезпечили 26,2 на 100 от електричеството в страната през предишния месец, а фотоволтоичните централи - 14,1 на 100, се споделя в отчета, формиран въз основа на данни на оператора на испанската електрическа мрежа " Ред електрика " (Red Electrica).

Производството на зелена сила се е нараснало с помощта на мощните ветрове през месеца и нарастването на конфигурираните мощности. Производственият потенциал на вятърната енергетика е повишен с 3,7 % по отношение на предходната година, а при фотоволтаичните централи нарастването е 26 на 100.

Атомните и газовите централи са произвели надлежно 21,6 и 20,3 на 100 от размера на създадената през април електрическа енергия.

Предишният връх на каузи на слънчевата и вятърната сила в енергийния микс на страната беше 38 на 100 през май 2021 година

Със слънчевите си равнини, пълноводни реки и ветровити хълмове, Испания възнамерява да създава 67 % от електричеството си от възобновими източници до 2026 година

Планът за икономическо възобновяване, признат от испанското държавно управление след пандемията от КОВИД-19, планува към 6,9 милиарда евро за възобновимите сили, зеления водород и складирането на сила до 2023 година, като задачата е да се привлекат 9,45 милиарда евро частни вложения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР