Рекордните 21 тона пластмасови капачки бяха събрани в четвъртото издание

...
Рекордните 21 тона пластмасови капачки бяха събрани в четвъртото издание
Коментари Харесай

Варненци събраха 21 тона капачки в помощ на новородените

Рекордните 21 тона пластмасови капачки бяха събрани в четвъртото издание на акцията „Аз имам вяра и помагам“ във Варна.

За броени часове в съботния ден пред Катедралата поданици на града и на други обитаеми места от Североизточна България донесоха и предодаха голямо количество чували и огромни бутилки, цялостни с капачки.
 %d0%ba%d0%b0%d0%bf%d0%b0%d1%87%d0%ba%d0%b8  %d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82-%d0%ba%d0%b0%d0%bf%d0%b0%d1%87%d0%ba%d0%b8  %d1%82%d1%80%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%bb%d1%8c%d0%be%d1%80
На място бе сложена и дарителска кутия, в която до късния следобяд бяха събрани 535 лева и 20 евро. С тях и с приходите от предадените за преработване капачки ще бъдат подкрепени АГ-болницата и родилното поделение на МБАЛ „Св. Анна“, които ще получат по един нов кувьоз още в първите дни на октомври, оповестиха уредниците от съдружие „Аз имам вяра и помагам“. Те споделиха, че резултатите от акцията са надхвърлили двукратно предварителните им упования.

От предходните 3 акции бяха събрани общо 48 тона капачки. Приходите отново бяха вложени в инсталация за новородени. „Кампанията сплоти хората да вършат положително и потвърди, че можем да сме единни в името на благородна кауза“, сподели ръководителят на сдружението Владислав Николов. Инициативата бе подкрепена персонално от кмета на Варна Иван Портних, който дружно със сина си донесе капачки и оказа помощ на доброволците.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР