Рекордни жеги от 42 градуса се очакват в утрешния ден,

...
Рекордни жеги от 42 градуса се очакват в утрешния ден,
Коментари Харесай

Опасни жеги с температури над 42 градуса, как да се предпазим?

Рекордни жеги от 42 градуса се чакат в утрешния ден, съобщи кореспондент на БГНЕС.

През утрешния ден съвсем в цялата страна температурите ще надвишават 35 градуса. Най-високият червен код за рисково горещо време е разгласен за Великотърновска, Русенска и Плевенска област.

В трите области се чака температурите да доближат 42 градуса, а в цели 18 области в останалата част от страната е разгласен оранжев код поради горещото време като температурите ще са към 39-41 градуса. При тези високи температури е значимо да се сетим за всички тези препоръки, които сме чували през всяко едно лято и да се опитаме да се придържаме към всеки един от тях.

При тези високи температури е значимо да се сетим за всички тези препоръки, които сме чували през всяко едно лято и да се опитаме да се придържаме към всеки един от тях.

Най-важните неща, които би трябвало да вършим при толкоз високи температури, са да не се излагаме дълготрайно на слънце, да пием повече течности, само че и най-важното да сложим здравето си преди всичко.

Един от най-често даваните препоръки, най-много от нашите родители, е да заобикаляме да излизаме в следобедните часове. Това несъмнено не е инцидентно, тъй като тъкмо тогава слънцето е най-силно и при дълготрайно излагане може да почувстваме дискомфорт. Ако несъмнено ни се наложи да сме на открито точно по това време, е целесъобразно да избираме направления с повече сянка.

За да се предпазим от жегите обаче е значимо да заложим и на дрескод, който да бъде в светлата гама. Както знаем тъмните цветове притеглят слънцето, а ние не желаеме това при температури надхвърлящи 38-40 градуса. Носенето на шапка с необятна козирка също оказва помощ за боренето на жегите.

Бутилката с вода в ръката е наложителна, до момента в който сме на открито, само че и хидратацията преди излизането в жегата не би трябвало да се подценява. Препоръчително е да се употребяват към 2-3 литра течности, когато термометрите демонстрират над 35 градуса, по тази причина бъдете сигурни, че сте се запасили с задоволително течности.

Важно е обаче да напомним, че приемът на алкохолни питиета в горещото време стресира организма, само че и също така може да бъде рисков - да докара до прилошаване и в някой случаи до загуба на схващане. Точно заради тази причина в горещите летни дни е значимо да консумираме алкохолните питиета с мярка, само че и също така да внимаваме каква храна консумираме. Препоръчително е да се употребяват по-леки храни като плодове и салати, а не тежка и мазна храна.

Важен съвет за всички, които употребяват климатик за изстудяване в горещините, е да не понижат температурата прекалено много, като да вземем за пример на 18 градуса, тъй като при излизане от затвореното помещение на температури над 35 градуса, резултатът няма да бъде в интерес на вашето здраве. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР