Рекордната серия на борсовите индекси продължава. Уолстрийт направи още една

...
Рекордната серия на борсовите индекси продължава. Уолстрийт направи още една
Коментари Харесай

Борсов наблюдател: Федералният резерв подкрепи отново фондовия пазар

Рекордната серия на борсовите показатели продължава. Уолстрийт направи още една стъпка нагоре след мненията на ръководителя на Федералния запас Джером Пауъл за идните три стъпки на намаляване на лихвата в Съединени американски щати до края на годината.

Инвеститорите към този момент следват упованията на банкерите и покачването на акциите става с постепенни стъпки нагоре. Не е учудващо, че софтуерният бранш води щатския пазар нагоре. Силният доклад на Micron Technology повлия значително на останалите производители на чипове и секторът беше един от мощно представящите се през предходната седмица.

Но не липсват и притеснителни вести. Две водещи компании в своята сфера – Nike и FedEx, оповестиха отрицателните си наблюдения за американския консуматор. Транспортната компания обаче записва усъвършенстване на резултатите си и това докара до скок на акцията й до най-високите си равнища за последните три години. Ситуацията на фондовия пазар се усъвършенства. Расте броят на акциите, които вървят нагоре.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР