Рекордна цена от 93 000 евро за гараж в столицата.

...
Рекордна цена от 93 000 евро за гараж в столицата.
Коментари Харесай

Цената на гараж във Варна достигна рекордна цена

Рекордна цена от 93 000 евро за гараж в столицата. През последните месеци в голям брой уеб сайтове за имотни разгласи се появиха предложения за гаражи в София, надхвърлящи 60 000 евро.

По информация на NOVA сходна цена е прекомерно висока, само че не доста по-различна от междинната за града, която варира сред 30 000 и 40 000 евро. Почти същите са цени на гаражите в морската столица с единствената разлика, че във Варна има възможност да се откри с към 10 000 евро по-евтин гараж.

" Цената се дефинира също от квадратурата, метода – какъв брой маневри би трябвало да се създадат. Ако намерите под 20 000 евро в София, това е добра договорка ", сподели брокерът Антон Илиев.

Друг фактор за София е премахването на старите противозаконни гаражни кафези в жилищните квартали. Немалка част от гаражите в столицата са точно такива, а отстраняването им води до по-голямо търсене.

Николай от столичния квартал " Слатина " също чака да се елементарни с гаража си. " Принуден съм да паркирам на открито, като всички останали. Лошото е, че ги махат, а не вършат нищо. Кой циментирал, кой лял бетон, по този начин си седи, няма усъвършенстване ", изяснява той.

Почти идентично високи са цените на гаражите в морската столица. Посочваните аргументи са огромният брой коли и засиленото строителство. " Отделно станаха доста рестрикциите към този момент за паркиране откъм зони, а и прекомерно доста абонаментни и служебни места. И това прави паркирането невероятно ", счита Ивайло Градев, брокер.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР