Рекордна по размера си глоба от £86 000 (близо 194

...
Рекордна по размера си глоба от £86 000 (близо 194
Коментари Харесай

€100 хил. глоба за шофиране след употреба на алкохол

Рекордна по размера си санкция от £86 000 (близо 194 000 лева.) наложи английски съд на известния ефирен водещ Антъни МакПартлин, който провокира лека злополука в нетрезво положение. Наказанието е най-голямото за сходно нарушение в историята на страната, отбелязва BBC.

На 18 март МакПартлин блъснал своето Mini в два други автомобила. При случая нямало потърпевши, само че съгласно съда това било единствено въпрос на шанс, още повече, че на пасажерското място седяла старата майка на водещия на " Англия търси гений " и " Saturday Night Takeaway ".

Пристигналите на местопроизшествието служители на реда се усъмнили в държанието на МакПартлин и го ревизирали с дрегер. Устройството посочило, че концентрацията на алкохол в кръвта на водещия надвишава допустимата норма съвсем двойно.

Освен че ще би трябвало да заплати голямата санкция, МакПартлин ще се елементарни с книжката си за 20 месеца. След излизането си от съда той се е извинил обществено пред медиите за постъпката си и е оповестил, че се срами от стореното.
Рекордната глоба обаче едва ли ще бръкне надълбоко в джоба на шоумена. Седмичната му заплата е £130 000, а в случай че посещава изправителна стратегия за пияни водачи, ще може да получи книжката си с пет месеца по-рано от плануваното в наказването.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР