Рекордна пенсия в размер на 3800 лева получава Иван Костов,

...
Рекордна пенсия в размер на 3800 лева получава Иван Костов,
Коментари Харесай

Блажени старини: Иван Костов взима над 3800 лева пенсия

Рекордна пенсия в размер на 3800 лв. получава Иван Костов, научи Lupa.bg. Информацията бе потърдена както от близки до Командира, по този начин и от специалисти от Национален осигурителен институт, до които се допитахме. Най-голямата подигравка е тази, че точно с помощта на решение на държавното управление на Костов, през 1999 година пенсиите на милиони възрастни хора бяха преизчислени в техен ущърб съгласно нови правила. Е, става известно, че те не засягат Костов и през днешния ден 72-годишният към този момент някогашен политик се радва на блажени старини, без да се тормози с какъв брой нарастват парното и бензина.

Бившият министър председател, именит водач на Съюз на демократичните сили, създател на ДСБ, а в последните години - анализатор в " научна лаборатория ", е измежду дребното облагодетелствани у нас, които взимат същинския размер на пенсии съгласно прихода, който са получавали. За всички останали има таван от 1500 лв., който държавното управление скоро ще повиши на 3400 лева

За Костов и други някогашни държавни водачи, ограничаването оптималната пенсия не важи от години, защото е освободен от него със закон. Според Кодекса за обществено обезпечаване, таванът на пенсиите не се ползва за хора, които са били президента, вицепрезиденти, министър-председатели, ръководители на Народното събрание и конституционни съдии. Така Костов получава цялостен размер на пенсията си, който е близо 3800 лв.. Бившият министър председател близо 2 години е получавал и Ковид-добавка като всеки редови пенсионер, която беше 50, 60 и 120 лв. в другите месеци.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР