Рекорден трафик от товарни автомобили и рекордни постижения на митничарите

...
Рекорден трафик от товарни автомобили и рекордни постижения на митничарите
Коментари Харесай

Най-много контрабанда е пресечена на ГКПП „Капитан Андреево”

Рекорден трафик от товарни коли и рекордни достижения на митничарите на границата ни с Турция през предходната година. Ръстът на камионите по отношение на пандемичната 2020 година е с 40%. Именно в товарните коли най-често се откриват и неразрешени артикули. Най-голям е растежът на арестуваната недекларирана валута - три пъти.

През най-големия граничен пункт на Балканите „ Капитан Андреево ". На ден минават близо 3000 камиона. „ Това се дължи както на увеличението на стокообмена сред Турция и Европа и страните от Азия, по този начин и на военния спор в Украйна. Много от пратките, които пътуваха през други направления, минават през България ", разяснява началникът на Министерство на правосъдието „ Капитан Андреево " Георги Господинов.

С множеството камиони пораства и броят на опитите за контрабанда, както и изобретателността. Митничарите ползват и психически похвати при по този начин наречения разбор на риска. „ Дори, когато не е налична рискова информация в дадена система, митническият чиновник може да направи тази преценка, че водачът желае да укрие нещо или да премине по-бързо ", добави Господинов.

Следват рентген и физическа инспекция на камиона. Ако бъдат открити недекларирани или контрабандни артикули, те се задържат и стартира следствие.

Нова телевизия, „ Събуди се "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР