Рекорден по количество пороен дъжд падна днес над полуостров Ното

...
Рекорден по количество пороен дъжд падна днес над полуостров Ното
Коментари Харесай

Първо земетресение, а след това наводнение: Природата опустошава японския полуостров Ното

Рекорден по количество проливен дъжд падна през днешния ден над полуостров Ното в Централна Япония - регион, който пострада при мощно земетресение през януари, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Обилните превалявания станаха причина за издаване на заповед за евакуация за десетки хиляди поданици и предизвикаха спирания на тока на над 5000 семейства.
 Снимка: AP/БТА
Двама души са в неопределеност в град Ваджима, а локалната противопожарна работа е засипана от претенции за помощ, заяви японската социална радиотелевизионна компания (Ен Ейч Кей).

За един час тази заран над Ваджима са се излели рекордните 121 мм дъжд, до момента в който в прилежащия град Судзу са паднали количества от 84,5 мм, което също е рекордно за региона.
 Снимка: AP/БТА
Телевизионни фрагменти демонстрираха улиците на Ваджима превърнати в кафяви реки с коли, залети на половина.
 Снимка: AP/БТА
Очаква се преваляванията в региона да продължат и през идващото денонощие, предизвести Японската метеорологична организация.
 Снимка: AP/БТА
Судзу, Ваджима и близките региони към момента се възвръщат от земетресението с магнитуд 7,6 по Рихтер, което удари региона на 1 януари тази години и стана причина за гибелта на над 300 души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР