Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти

...
Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Отделихме рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти

Рекорден бюджет от 5 300 000 лв. за цивилен планове е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Facebook.

„ Независимо дали имате предложение за нова детска площадка, за облагородяване на пространство сред блоковете, нови пейки или осветяване, създаване на нови пешеходни пътеки, фитнес навън или нов монумент – всяка концепция е скъпа ", добавя Терзиев.

Кметът на София показва още, че всички получени оферти ще бъдат прегледани в комисии за допустимост и по-късно ще бъдат оповестени за гласоподаване от всички жители.

По думите му, минималният размер на финансирането на един областен план е 20 000 лева, а на един общограждански – 250 000 лева

На интернет-страницата на Столичната община е обяснено, че гражданският бюджет на София е основан, с цел да подтиква дейното присъединяване на жителите в процеса на взимане на решения и реализация на планове, които са ориентирани към възстановяване на градската среда и качество на живот на жителите на територията на общината и нейните региони.

Изброени са и множеството области на плановете, които жителите могат да подават, като градска среда, взаимност, околна среда, просвета и завещание, спорт, обучение и юношески действия, подвижност, сигурност, жилищна политика и споделена стопанска система.

Всички условия за кандидатстване, нужните за задачата документи, както и периодите, в които те би трябвало да бъдат подадени, както и докога ще бъдат прегледани, може да намерите на страницата на Столичната община.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР