Рекорден брой украинци с коронавирусна инфекция бяха приети в болница

...
Рекорден брой украинци с коронавирусна инфекция бяха приети в болница
Коментари Харесай

Рекорден брой хоспитализирани с коронавирус в Украйна

Рекорден брой украинци с коронавирусна зараза бяха признати в болница през последните 24 часа, а броят на смъртните случаи остава трайно висок, демонстрират данни на Министерството на здравеопазването, съобщи Ройтерс.
Здравният министър Максим Степанов сподели във "Фейсбук ", че 3486 души са били приети в болница през вчерашния ден - най-големият брой, откогато епидемията обхвана 41-милионната страна предходната година.
Броят на хоспитализациите не не бе прехвърлял 2000 при пика на епидемията в края на 2020 година, само че стартира да пораства при втората вълна на епидемията в края на зимата, съобщи Българска телеграфна агенция.
Степанов сподели, че 7235 нови инфекции и 185 смъртни случая са били регистрирани през последните 24 часа. Досега Украйна е записала 1 364 705 инфектирани, от които са умряли 26 397.
Изоставайки от останалата част от Европа, Украйна стартира едвам в този момент да имунизира популацията си, откакто получи първа пратка от 500 000 създадени в Индия ваксини на "АстраЗенека " предишния месец.
Украинският президент Володимир Зеленски се имунизира през вчерашния ден против ковид при посещаване на фронтовата линия в източния район Донбас. Той се надява да увери по този метод скептиците, че имунизациите са безвредни и ефикасни. Украинското държавно управление цитира статистики, съгласно които 47 % от хората не желаят да се имунизират.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР