Рекорден брой участници ще представят своите традиции и обичаи в

...
Рекорден брой участници ще представят своите традиции и обичаи в
Коментари Харесай

Уикендът ще премине под знака на фестивала „Сурва” в Перник

Рекорден брой участници ще показват своите обичаи и традиции в 29-ото издание на интернационалния фестивал на маскарадните игри " Сурва " , който бе открит в петък вечер в Перник.

Очакват се над 10 хиляди участници , измежду които и 15 задгранични маскарадни групи, да бъдат посетители на събитието, което ще продължи до неделя.

По време на фестивалните дни в Мемориала на миньорския труд в центъра на Перник ще бъде обособена зона за занимания и събития , където след откриването на " Сурва " двама известни диджей ще зарадват феновете на електронната музика със свои авторски части.

През съботния и неделния ден в Мемориала също се чакат голям брой атракции и интензивности, измежду които занимания за деца и взаимен фолклорен концерт сред Берковската духова музика и танцови сформира от Пернишко.

Международният фестивал на маскарадните игри " Сурва " в Перник е с над 57-годишна история и е най-големият маскараден конгрес на Балканите. Той се провежда от Община Перник от 1966 година, а през 2015 година празникът " Сурова " е включен в Представителния лист на ЮНЕСКО на нематериалното културно завещание на човечеството.

Международният фестивал в Перник се провежда от общинската администрация и е под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Събитието се реализира с финансовата поддръжка на Министерство на културата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР