Рекорден брой сирийци са получили германско гражданство през 2022 г.,

...
Рекорден брой сирийци са получили германско гражданство през 2022 г.,
Коментари Харесай

Повече от 48 000 сирийци са натурализирани в Германия

Рекорден брой сирийци са получили немско поданство през 2022 година, съгласно формалната статистика.


48 320 сирийски жители сполучливо са приключили интеграционните стратегии и са получили немски паспорти, заяви Федералната статистическа работа.

За една година са били осъществени повече от два пъти повече натурализации, сочи статистиката.

През 2021 година 19 100 сирийци, а през 2020 година 6 700 сирийци са станали немски жители.

От общо 168 545 натурализирани немски жители последните сирийци са измежду най-голямата група, почти 29% от общия брой натурализации, съобщи Анадолската организация.

Около 14 235 турски емигранти, 6 810 иракски жители и 5 565 украинци също са получили сполучливо утвърждение на молбите си и са станали немски жители през 2022 година


От 84-те милиона поданици на Германия 13 милиона са чужденци, доста от тях без немско поданство, даже и да живеят от дълго време в страната.

Този месец беше квалифициран проектозакон за модернизиране на закона за немското поданство, който ще опрости процеса на придобиване на немско поданство и ще даде опция за приемане на голям брой поданства от имигранти.

Ускоряването на натурализацията ще форсира както интеграцията, по този начин и общественото и политическото присъединяване, съобщи канцлерът Олаф Шолц.

Очаква се проектозаконът да бъде финализиран от кабинета преди лятната почивка. След това ще бъде показан на Народното събрание за утвърждение. / БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР