Рекорден брой състезатели от 28 държави ще застанат на старта

...
Рекорден брой състезатели от 28 държави ще застанат на старта
Коментари Харесай

Рекорден брой планински бегачи ще мерят сили на Трявна ултра

Рекорден брой състезатели от 28 страни ще застанат на старта на петото издание на планинския ултрамаратон Трявна ултра, който ще се организира този уикенд в сърцето на Стара планина.

760 участници от всички континенти са се записали за конкуренцията, която е със старт и край на площада в град Трявна.

Началото на събитието ще бъде обещано в 17:00 часа на 12 юли със старта на най-дългата отдалеченост – 141 км. Участниците с изключение на огромния километраж ще би трябвало да преодолеят и сборна денивеалция от 6500 метра, прехвърляйки билото на Балкана два пъти и минавайки през знаковите Шипка и Бузлиджа. Очаква се спечелилият да измине трасето за към 20 часа.

В събота сутринта започват участниците и на по-късите дистанции – 23, 42 и 76 км. На най-късото трасе фаворите в конкуренцията се очертват родните звезди в планинското тичане Шабан Мустафа и Антония Григорова.

Най-възрастният участник в конкуренцията е 69-годишният Людмил Николов, който ще мери сили в новото 42 километрово трасе. Фаворит там обаче е миналогодишният победител на 76 км – Александър Спасов.

Миналогодишният първенец на най-дългата отдалеченост Росен Русев тази година ще се опита да завоюва конкуренцията на 76км в доста сериозна конкуренция. На същата дистнация за златото ще се бори и най-хубавият планински бегач от Македония – Александър Кирковски.

Всички, които желаят да наблюдават конкуренцията могат да го създадат на www.race-tracking.com, където в действително време има информация за краткотрайното класиране. Извън онсовните съревнования, се чака да се включат и в допълнение към 200 деца и върастни в свободната отдалеченост от 3 км, за която записването ще тече на място.

"Очакваме доста положителен отзив и тази година, извънредно сме признателни на тревненци и другари от района, които ни оказват помощ. Надяваме се всички да останат удовлетворени и найважното - да подсигуряваме в оптималната степен сигурността на участниците и доброволците, разяснява Николай Колев, ръководител на Сдружение АйРън и един от
водещите уредници на събитието.

Трявна Ултра 2019 в числа и обстоятелства: за обезпечаването на трасето и подкрепителните пунктове през 2019 година ще са нужни почти 150 души доброволци, 50 автомобила, 13 подкрепителни пункта, 200 км маркирано и обработено трасе, 8 тона вода и питиета, 8000 табели, 1000 маркиращи флагчета, 3 тона храна, профилирани екипи за радиокомуникация, спасители, лекарски екипи, кинезитерапевти и др.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР