Рекорден брой от близо 400 състезатели от 26 държави ще

...
Рекорден брой от близо 400 състезатели от 26 държави ще
Коментари Харесай

Рекордно участие на София Трофи

Рекорден брой от близо 400 състезатели от 26 страни ще вземат участие в петото издание на шампионата по фигурно пързаляне " София Трофи ", който ще се организира от 12 до 15 февруари в Зимния замък в столицата. Организатор на конкуренцията, която е за мъже, дами, юноши и деца, е кънки-клуб " Денкова-Стависки ". Входът за фенове е свободен.

Състезанието е част от календара на Международния кънки съюз (ISU) и се провежда с поддръжката на Българска федерация по кънки. “София Трофи” е част от веригата надпревари, където на финала в Италия ще бъде присъдена Купа " Европа " за деца и юноши.

Тази година има извънреден интерес, като уредниците сложиха връх по посещаемост. Първоначално бяха декларирани 448 спортисти, само че като часове на надпреварата не е допустимо те да вземат участие. След това поръчките бяха понижени до 395.

За трета година след надпреварата ще се организира семинар по фигурно пързаляне за състезатели и треньори. Лектори ще бъдат Андрей Лутай и Никита Михайлов, както и двама механически експерти от ISU. Семинарът ще се организира на 16 и 17 февруари в Зимния замък.

В шампионата ще вземат участие към 80 български спортисти, измежду които най-хубавата българска състезателка Александра Фейгин, както и първенецът на страната Лари Луполоувър. Очаква се конкуренцията при дамите да бъде извънредно мощна.

Тази седмица от петък до неделя в Зимния замък ще се организира държавното състезание по фигурно пързаляне.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР