Рекорден брой от 276 сътезатели от 43 страни от 5

...
Рекорден брой от 276 сътезатели от 43 страни от 5
Коментари Харесай

Рекорден брой състезатели идват за турнира по тенис на маса в Панагюрище

Рекорден брой от 276 сътезатели от 43 страни от 5 континента са подали поръчки за присъединяване в четвъртото издание на шампионата по тенис на мача " Seamaster 2018 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open " с награден фонд от 160 хиляди $, който ще се състои от 14 до 19 август в зала " Арена Асарел " в Панагюрище. Сред искащите да се включат в конкуренцията са 89 играчи от топ 100 на международната класация (45 при мъжете и 44 при жените).

" Това ще бъде най-силният шампионат по тенис на маса в България в историята. Радващото е, че оправдаваме доверието, което ни е гласувано ", разяснява Иван Александров, ръководител на Сдружението " Асарел България Оупън ", което провежда конкуренцията.

 Пресконференция на Asarel Bulgaria Open 2018 @@@

За първи път в страната ще играят китайски състезатели. В групата от 19 играчи от родината на тениса на маса са включени международните и олимпийските първенци от Рио 2016 на сингъл Ма Лун и Дин Нин, както и петият в международната класация Сю Син.

Японците по традиция са с най-многоброен състав от 39 играчи, в който е и защитаващата купата си от предишния сезон Казуми Ишикауа и финалистът в мъжката скица през 2017 година Кента Мацудайра. Шампионите на двойки при мъжете Джин Уеда и Махару Йошимура и при дамите Мима Ито и Ишикауа също ще се включат.

При мъжете на сингъл купата си ще пази олимпийският медалист Дмитрий Овчаров (Германия), а ще играят още и многократният европейски отличник Владимир Самсонов от Беларус, както и континенталният първенец от 2016 година Еманюел Лебесон (Франция).

 Пресконференция на Asarel Bulgaria Open 2018 @@@

" За първи път преминахме границата от 200 поръчки. Това е съществено самопризнание за нас като уредници. Имаме и нов участник в лицето на най-голямата международна мощ Китай. С по-големи групи идват Русия, Франция, Сърбия и европейските шампионки от Румъния ", съобщи шефът на шампионата Цветозар Христов.

 Пресконференция на Asarel Bulgaria Open 2018 @@@

България ще бъде показана от 10 състезатели, като двама ще стартират непосредствено от главната скица - Станислав Голованов и европейската шампионка на двойки при девойките Мария Йовкова. Останалите българи са Теодор Александров, Денислав Коджабашев, Петьо Кръстев, Стефан Тодоров, Теодор Йорданов, Филип Флориц, Калина Христова и Ивет Илиева.

 Пресконференция на Asarel Bulgaria Open 2018 @@@

" Броят и качеството на играчите демонстрира, че международният хайлайф ще дойде в Панагюрище. Това е огромен авторитет за България. С този мощен шампионат, който организираме към този момент четвърта година, имиджът на страната ни в нашия спорт се увеличи съществено ", разяснява президентът на Българската федерация по тенис на маса Стефан Китов. Турнирът ще бъде излъчен по малкия екран в към 30 страни на пет континента. За България излъчването ще бъде по Българска национална телевизия.

" Очаквам доста мощен шампионат с извънредно оспорвани мачове. Ще вземат участие доста азиатци, които са водещата мощ в тениса на маса. Нивото ще бъде извънредно високо. Аз персонално се надявам да играя добре, да покажа какво съм упражнявала. Надявам се и на по-благосклонен чоп. За мен особено е още по-трудно, тъй като в този момент върша прехода от девойки към дами ", разяснява Мария Йовкова.

Шампионите в " Асарел България Оупън " ще получат по 19 хиляди $ от наградния фонд. Официалното разкриване на шампионата ще бъде на 16 август (четвъртък). Билетите са по 5 лв. за възрастни дневно и по 2 лв. за деца.
Снимки: ИВАН ЙОЧЕВ/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от конференцията ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР