Рекорден брой нахлувания на Китай по въздух е регистриран през

...
Рекорден брой нахлувания на Китай по въздух е регистриран през
Коментари Харесай

Рекорден брой нахлувания на китайски самолети в Тайван през август


Рекорден брой нахлувания на Китай по въздух е регистриран през август в Тайван - над 440 пъти военни самолети са навлизали в тайванската зона за противовъздушна защита, до момента в който Пекин се възмущаваше от визитите на американски законодатели на демократичния остров, съобщи Франс прес.

Според данни, събрани от Агенция Франс Прес въз основа на информация от тайванското министерство на защитата, 446 пъти китайски самолети, множеството изтребители, са навлизали през август в идентификационната зона за противовъздушна защита на Тайван - повече от 380-те прелитания на китайски летателни апарати, следени през цялата 2020 г, осведоми Българска телеграфна агенция.

През осемте месеца на 2022 година Пекин е нахлувал в зоната за Противовъздушна отбрана на Тайван 1068 пъти против 969 през цялата 2021 година

Двайсет и три милионното население на Тайван живее под непрекъснатата опасност от настъпление от страна на Пекин, който преглежда острова като част от своята територия, която счита някой ден да причисли, при потребност и със мощ.

Същевременно Пекин провежда през август невиждано огромни военни маневри в символ на митинг против визитите в Тайпе, подхванати от председателката на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси и от други политици.

Китайската комунистическа партия реагира остро на всяко дипломатическо деяние, способно да придаде легитимност на Тайван, и посреща с възходяща настъпателност сходни визити на западни представители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР