Рекорден брой имоти са били продадени в община Несебър през

...
Рекорден брой имоти са били продадени в община Несебър през
Коментари Харесай

Рекорден брой имоти са били продадени в Несебър през 2022 г.

Рекорден брой парцели са били продадени в община Несебър през 2022 година Според последните данни всекидневно са били купувани 27 парцела , което се равнява на над 10 000 покупко-продажби. Брокерът Любов Гордеева изясни пред „ NOVA “:

„ Несебър е комбиниране на градска инфраструктура и има всичко належащо за живот. Хората, които идват да живеят тук, имат улеснения като учебно заведение, болница, детски градини, доста магазини и живеят целогодишно. От една страна, това е курортен град, само че от друга – пълностоен целогодишен град за добър живот. “

Повишението е с 37 % по отношение на 2021 г . Гордеева означи, че е имало сериозен взрив на търсенето за инвестиция.

„ Купуваха се двустайни жилища. Ценовият диапазон беше от 30 до 50 000 евро “ , регистрира брокерката, добавяйки, че главните купувачи са били български жители .

По думите й е имало покупко-продажби и за студия, като ценовият диапазон е бил сред 20 и 40 000 евро . Гордеева акцентира, че инвестицията в неподвижен парцел е доста добра .

„ Миналата година цените на парцелите бяха сред 600 и 800 евро на квадрат. В момента цените са към 1000 евро на квадрат. Имаме много сериозен растеж на цените – над 30%, по отношение на предходната година “, добави тя.

Според брокери цените скоро няма да паднат до равнища , близки на предходните години.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР