Рекорден брой фенове на тениса у нас – над един

...
Рекорден брой фенове на тениса у нас – над един
Коментари Харесай

Над 1 милион българи гледаха на живо триумфа на Григор Димитров благодарение на Мтел

Рекорден брой почитатели на тениса у нас – над един милион – станаха очевидци на най-големия успех в кариерата на Григор Димитров, който завоюва купата във финалите на ATP в Лондон. За да може толкоз необятна публика да се наслаждения онлайн на триумфа на първата ни ракета над Давид Гофен, Мтел даде безплатно правата за лъчение на шампионския конфликт на Българска национална телевизия 1 и Диема. Мачът можеше да се гледа в действително време и по Mtel Sport 1, както и гратис онлайн на ppv.mtel.bg. За съпоставяне огромни футболни събития като квалификацията за Световно състезание сред България и Швеция и финалът на Шампионска лига са били гледани от по към половин милион фенове у нас.

„ Убеден съм, че решението да споделим страстта от огромния триумф на Григор Димитров, беше вярно. Вярвам, че направихме доста българи щастливи. Григор реализира нещо необикновено, нещо, което не се случва всеки ден, нещо, което си струваше да се види от оптимален брой хора в България”, показа Симеон Донев старши шеф „ Маркетинг” в Мтел.

Още със своя старт при започване на годината Mtel Sport 1 даде поръчка, че ще предложи най-богатото тенис наличие в българския ефир, откакто закупи извънредни права за конкуренциите ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250. През този сезон спортният канал излъчи извънредно онлайн над 20 шампионата от календара на ATP, като в 13 от тях се състезаваше и Григор Димитров.

Именно с Давид Гофен стартира и завърши присъединяване на най-хубавия ни тенисист на честотите на Mtel Sport 1 – двамата се срещнаха в Ротердам през февруари, когато белгиецът надви, а в този момент, закриха тенис сезона, този път с победа и купа за българина. Зрителите видяха освен триумфа на Григор Димитров в Nitto ATP Finals, само че и неговата първа купа от шампионат от сериите ATP Masters 1000, завоювана в Синсинати през август. Преди два дни, с успеха над Джак Сок в Лондон, почитателите на тениса станаха очевидци и на най-високото класиране в кариерата на Димитров досега – номер 3 в ранглистата на ATP.

И през новия сезон Mtel Sport 1 ще следи онлайн най-интересното от конкуренциите ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250. Тогава ще научим дали след своето завръщане „ старите” Джокович, Мъри и Вавринка имат сили още веднъж да нападат върха или той ще остане окупиран от Григор Димитров, Александър Зверев и компания. Отговорите на всички тенис въпроси – скоро по Mtel Sport 1.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР