Рекорден брой доброволци, над 1500, очакват в Карловско през уикенда.На

...
Рекорден брой доброволци, над 1500, очакват в Карловско през уикенда.На
Коментари Харесай

Рекорден брой доброволци очакват в Карловско през уикенда, от понеделник започва изплащането на помощта от 375 лева

Рекорден брой доброволци, над 1500, чакат в Карловско през уикенда.

На 16 септември /петък/ Министерство на защитата инициира изпращането на към 400 военни от Сухопътни войски и Щаба на защитата. На идващия ден – 17 септември, като доброволци се чака в потърпевшите села да дойдат 600 души от държавната администрация. И в двата дни работата на доброволците ще управляват военните координатори. За 16 и 17 септември Община Карлово ще подсигури вода и храна за обяд на доброволците, общо над 1 000 индивида.

От 19 септември 2022 година /понеделник/ ще стартира изплащането на еднократната помощ в размер на 375 лева, отпусната от страната. Още от неделя, 12 септември, чиновници на Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Карлово ще обикалят засегнатите от наводнението села и изготвят точни описи на потърпевшите. Помощта ще бъде изплатена по банков път или посредством „ Български пощи “ – съгласно желанието на хората. Заявления за разпределяне на помощ могат да се подават посредством „ Български пощи “, както и по електронен път посредством мейла на дирекция „ Социално подкрепяне “ – Карлово.

От през днешния ден със заповед на кмета на община Карлово доктор Емил Кабаиванов се трансформира редът за даване на храна на потърпевшите. Храна ще се раздава за 3 дни напред, като това ще става само по одобрен лист в кметствата на селата Богдан, Каравелово и Слатина. Изключение ще се прави единствено за възрастни или мъчно преносими хора, на които храна ще бъде доставена по домовете.

Във връзка със започващата на следващия ден нова образователна 2022/23 година Кризисният щаб взе решение помощите и даренията за учениците във тип на консумативи и принадлежности да бъдат предоставяни в учебните заведения, в които учат учениците от потърпевшите обитаеми места.

Заради предстоящото скупчване на доста хора на едно място през почивните дни и нарасналата заплаха от заразяване с COVID-19, РЗИ – Пловдив открива краткотраен мобилен имунизационен кабинет. От 9 до 12 ч. на 17 септември ще се правят операции в село Богдан, а в следобедните часове - от 13 до 16 ч. - в Каравелово. На идващия ден – 18 септември, имунизационният пункт ще е ситуиран от 9 до 12 ч. в село Слатина.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР