Рекорден брой деца и млади хора търсят във Великобритания достъп

...
Рекорден брой деца и млади хора търсят във Великобритания достъп
Коментари Харесай

Пандемията oт COVID-19 с опустошителен ефект върху детската психика

Рекорден брой деца и младежи търсят във Англия достъп до услуги за психологично здраве на Националната работа по опазване на здравето (NHS), излиза наяве от най-новия разбор.
Само за три месеца близо 200 000 младежи са били ориентирани към служби за психологично здраве, което е съвсем двойно от равнищата преди пандемията, се споделя в отчета на Кралския лицей по психиатрия.
Експертите настояват, че цифрите демонстрират същинския мащаб на въздействието на последните 18 месеца върху душeвността на децата и на младежите в цялата страна.
„ Тези тревожни числа отразяват това, което аз и доста други психиатри на първа линия виждаме всекидневно в нашите клиники “, споделя д -р Илейн Локхарт, ръководител на факултета за деца и юноши в колежа. „ Пандемията има унищожителен резултат върху психологичното здраве на нацията, само че става все по -ясно, че децата и младежите страдат извънредно “, счита тя.
Колежът проучва данните на NHS Digital по отношение на рекомендациите за психологично здраве за деца и младежи на възраст под 18 години. Той откри, че сред април и юни тази година 190 271 деца на възраст под 18 години са били ориентирани към службите по психологично здраве за деца и младежи - съвсем два пъти повече от броя (97 342), посочен през същия интервал на 2019 година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР