Рекорден брой американски компании са в Шанхай за участие в

...
Рекорден брой американски компании са в Шанхай за участие в
Коментари Харесай

Международното изложение за внос показва, че Китай и САЩ могат да намерят общи теми за сътрудничество

Рекорден брой американски компании са в Шанхай за присъединяване в разкрилото се през вчерашния ден Шесто интернационално ревю за импорт в Китай и още в първия му ден бяха контрактувани редица поръчки с локални сътрудници, демонстрирайки упованията за по-тясно съдействие на фона на геополитическите неясноти.

Силното наличие на американския бизнес на ревюто в Шанхай идва на фона на стоплянето на сред Китай и Съединени американски щати през последния месец след няколко разменени визити сред бизнеса и на политическо равнище. Експерти предвиждат, че двете страни евентуално ще стартират повече публични контакти високо ниво, с цел да насърчат взаимоотношението и съдействието на разнообразни равнища.

В неделя, основаната в Съединени американски щати световна компания по материалознание Dow подписа меморандум за съгласие на стойност 300 милиона $ със ZKH Group. Те ще си сътрудничат, с цел да се възползват от разрастващите се силиконови пазари надолу по веригата, като електрификация, превоз, пакетиране и строителство. „ Международното ревю за импорт в Шанхай е значима платформа за нас, на която да покажем нашите най-нови новаторски технологии за Китай и района. Това е място за представим нашия експертен опит в научноизследователската и развойната активност и индустриалното ноу-хау и акцентира скъпите партньорства, които имаме в Китай “, заяви Пуай Кун Чиа, президент на Dow за Азиатско-тихоокеанския район, добавяйки, че компанията взе участие в ревюто шестата поредна година.

С главен фокус върху устойчивостта, Dow сподели близо 50 новаторски решения в науката за материалите, като 11 направиха своя дебют в международен мащаб, в Азиатско-Тихоокеанския район или съответно в Китай.

Тъй като селското стопанство и земеделието остава една от областите, в които Китай и Съединени американски щати не престават да си сътрудничат най-активно, американската компания за произвеждане и преправка на аграрни артикули ADM разгласи, че ще подпише съглашения за стратегическо партньорство с голям брой китайски компании, включващи соя и зърно, на общата сума над 2,8 милиарда $.

Привлекателността на Китай като световен мегапазар и неговият ангажимент за поощряване на първокачествен напредък, разширявайки в същото време отвореността на високо равнище, трансфораха Международното ревю за импорт в голям „ магнит “, привличащ водещи международни компании, споделя Джу Линбо, президент на ADM за Китай. „ Очакваме да продължим да използваме възможносите, които дава ревюто, с цел да търсим насоки от държавното управление и индустриалните асоциации, да задълбочим разбирането си за китайския пазар и да установим връзки с повече сътрудници, клиенти и консуматори “, споделя той.

Износът на селскостопански артикули от Съединени американски щати за Китай през финансовата 2022/2023 година доближи 36,4 милиарда $ и надмина върха от миналата година, като китайският пазар е бил най-големият експортен за американски компании за втора поредна година, съгласно отчет на Министерството на земеделието на Съединени американски щати.

На тазгодишното издание Министерството на земеделието на Съединени американски щати докара делегация от 17 изложители на CIIE, като това е първото присъединяване на публично институтия на страната от началото на панаира през 2018 година

Участието на американски компании изпраща позитивен сигнал, че Китай и Съединени американски щати могат да намерят общи тематики за съдействие между тях посредством съответни съглашения и мотиви, при които и споделят общи ползи, споделя Гао Линюн, специалист от Китайската академия за обществени науки.

Активното присъединяване на американските компании в Шанхай идва в миг, когато китайско-американските връзки демонстрират признаци на стопляне на фона на по-честите контакти на високо равнище. Наскоро губернаторът на щата Калифорния Гевин Нюсъм завърши обиколката си в Китай, където бе посрещнат топло, което, съгласно специалисти може да има резултат на доминото и други щати да обмислят по-активно контакти и продан с китайски сътрудници на локално равнище.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР