Рекордът във възрастовата група Мъже 70 – 74 год. вече

...
Рекордът във възрастовата група Мъже 70 – 74 год. вече
Коментари Харесай

Изключително! 70-годишният Ради Милев със световен рекорд - пробяга 301,504 км за 48 часа

Рекордът във възрастовата група Мъже 70 – 74 год. към този момент е регистриран от Международната Асоциация по Ултрамаратон за 48 часово тичане и той към този момент пренадлежи на България и Казанлък, на Ради Милев.

Преди дни ви разказахме за желанията на казанлъчанинът да сложи 3 международни върха: на 24 часово, 48 часово и 6 на ден тичане.


На 22-и юли в град Кладно, Чехия, Ради Милев реализира първата си цел и измина разстояние от 301,504 км. Резултатът към този момент е оповестен в международната статистика. За първи път човек над 70 години минава границата от 300 км. за 48 часово тичане.

" Това бяха двете цели и те бяха реализирани. Класирането нямаше никакво значение и не беше цел. Въпреки това бях проучил всички участници, техните достижения и формата в която се намират сега. Прогнозата ми – ще бъда в шестицата или в краен случай 7-ми. Но това в действителност не беше значимо. До в този момент имам 3 участия. Три пъти съм в тройката: едно 1-во, едно 2-ро и едно 3-то място в общото класиране. ", споделя Ради.

" Започнах бягането постепенно и последователно се придвижвах напред. На 6-я час бях 26-ти, на 12-я час съм 19-ти, на 24-я час съм 11-ти, след 42-я час – 3-ти, само че приключих на 4-то място в общото класиране. "


Казанлъшкият маратонец освен слага върха, само че и изминава тези километри без нито минута сън. За 48 часа стопира единствено един път и то за късите 16 минути, с цел да си поговори с бегачът Иван Минчев, с който не се били виждали от 25 години.

Ради Милев изрича сърдечни благодарности на неговите спонсори от " Давид Холдинг " АД и строителен маркет " Нова Ф ", за поддръжката и доверието.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР