Рекордът, който съм виждал, е 29 бързи кредита. Това каза

...
Рекордът, който съм виждал, е 29 бързи кредита. Това каза
Коментари Харесай

Какви са грешките при теглене на бърз кредит

" Рекордът, който съм виждал, е 29 бързи заема ". Това сподели пред NOVA NEWS финансовият специалист Иво Димитров във връзка статистика на Българска народна банка за растежа на неприятните бързи заеми у нас. Той посочи, че в тази статистика се имат поради заеми от небанкови финансови институции, от които бързите заеми са единствено една част. А за върха с 29-те заема уточни, че става дума за " грандиозната " сума от 30 хиляди лв., което по думите му е един междинен потребителски заем.
" Бързите заеми е хубаво и бързо да се връщат ", посъветва Димитров и предизвести: " Практиката потвърждава, че след третия влизате в дългова серпантина ". 
Иво Димитров
Вземанията на компаниите за бързи заеми нарастват, сигнализира кредитният съветник Тихомир Тошев. " Очаквам, че в действителност ще бъде наклонност, тъй като в интервал на такава висока инфлация и сериозен растеж на цените на горивата, силата, храните българите с най-ниски приходи са тези, които страдат най-вече, и те не могат да вържат фамилния си бюджет от заплата до заплата. И те ще продължат да използват бързите заеми, а те са най-скъпите заеми на пазара ".
Той уточни сивия бранш като причина за тях, тъй като хората, които не получават по документи парите, които взимат за труда си, не могат да се употребяват от банковите заеми.
" Трябва страната да продължи работата за това да изсветлеят компаниите, които работят в сивия бранш и не обезпечават чиновниците си на постоянни заплати и ги тласкат към бързите заеми ", безапелационен е Тошев.
За да сме сигурни, че ще можем да обслужваме заемите си, Иво Димитров напомни правилото, че всички разноски не би трябвало да надвишават 50% от общия ни фамилен приход. " За страдание когато приказваме за бързи заеми, никой не съблюдава това предписание ".
Тихомир Тошев е още по-предпазлив - той предложи хората да пресмятат разноските си като 30% от своя приход, с цел да са сигурни, че няма да имат финансови проблеми. 
Двамата финансови специалисти разясниха и упованията си за лихвите. 
" Най-вероятно няма да е скок, само че ще стартира гладко покачване на лихвите по заемите и лихвите по депозитите. За вложителите това е добра вест, тъй като до момента банките не плащаха лихви по депозитите, а също така дори взимаха такси за свръх наличия. В момента стартира процесът и първите няколко банки махнаха таксите за свръх наличия. Хората могат да си държат парите, без да заплащат за това предпазване. Следващата стъпка е появяването на рента по депозитите и те се движат в рамките сред 1 и 2% ", уточни Тихомир Тошев. По думите му от есента ще забележим първото повишаване на лихвите по заемите. 
 
 
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР