Рекорд на търсенията в Гугъл как да изтрием профила си

...
Рекорд на търсенията в Гугъл как да изтрием профила си
Коментари Харесай

Възможно ли е да изтрием профила си от Фейсбук“?

Рекорд на търсенията в Google по какъв начин да изтрием профила си от фейсбук - в хода на абсурда за източване на потребителска информация, необичайно или не, хаштагът #изтрийфейсбук набира известност и в самия фейсбук.

Колко и какво знае най-използваната обществена мрежа за нас и можем ли в действителност да изтрием профила си?

В общите настройки Facebook ни предлага опцията да деактивираме профила си. Отнема по-малко от минута, само че какво значи това?
Емил А. Георгиев, юрист: Трябва да бъде ясно, че даже ние да желаяме заличаването на своя профил в обществената мрежа, Facebook не го заличава изцяло, а замразява просто нашия достъп и видимостта на нашите данни за другите консуматори, само че действително данните ни не престават да се намират на сървърните пространства на Facebook. И това нещо ще би трябвало да се промени след 25 май тази година, откакто влезе в действие по този начин наречения Общ правилник за отбрана на персоналните данни.
Ако деактивираме профила си, можем да го възстановим просто посредством нормалното влизане в уеб страницата с мейл и ключова дума. И ще ни посрещне всичко, което сме качвали преди този момент. Деактивирането и изтриването са две разнообразни неща, само че това излиза наяве след голям брой кликове. Дори в този случай заличаването на данните ни лишава до 90 дни. И Facebook още веднъж оставя отворена малка врата - 14 дни, през които, в случай че влезем в уеб страницата, настояването за заличаване се анулира автоматизирано.
 © Българска национална телевизия  Ще има ли отлив на консуматори след абсурда с „ Facebook “? Ще има ли отлив на консуматори след абсурда с „ Facebook “?
Представители на платформата дават отговор на въпроси на няколко комисии в американския Конгрес. А създателят на мрежата Марк Зукърбърг наруши мълчанието...

Че изтриването е скучен развой, е най-малкият проблем. С Facebook профила си сме свързали повече приложения, в сравнение с помним, а изтриването на Facebook не заличава данните, които те към този момент са събрали. Има по какъв начин обаче да защитим информацията си и без да трием профила си.
Емил А. Георгиев, юрист: Имаме опция да дефинираме тези приложения какво да виждат за нас, каква информация и дали въобще да виждат някаква информация. И тези, които не сме употребили от дълго време или от които не виждаме необикновен смисъл, тях можем и да ги заличим и да ги изтрием и това се предлага да се прави.
За 14 години битие Facebook измести границата сред нас и останалите, само че не и без нашата помощ - с всяко нещо, което споделяме за себе си. Да видиш по какъв начин изглеждаш като другия пол или на коя холивудска звезда приличаш да вземем за пример, дава достъп не просто до профилната ти фотография, а до цялата качена информация.

 Скандалът с персоналните данни на потребителите на „ Facebook “ се разраства Скандалът с персоналните данни на потребителите на „ Facebook “ се разраства
Снощи Марк Зукърбърг наруши мълчанието си и в екслузивно изявление за CNN призна, че в тази ситуация с "Кеймбрдиж Аналитика " са позволени неточности. Днес следобяд...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР