Рекорд на наетите непълнолетни деца у нас за 2019 г.

...
Рекорд на наетите непълнолетни деца у нас за 2019 г.
Коментари Харесай

Използването на детски труд у нас бележи рекорд миналата година

Рекорд на наетите малолетни деца у нас за 2019 година - 9 400 деца, демонстрират данните на Изпълнителната организация " Главна ревизия по труда ".

Според наблюденията на Инспекцията по труда при растежа на безработицата понижават настояванията за наемане на малолетни лица. За петте месеца на 2020 година инспекцията дала 540 позволения за младежи до 18 година и 8 за ненавършили 16 година За същия интервал на м.г. разрешенията са били надлежно 1639 и 31, а през 2019 година е реализиран връх с 9400 позволения.

От Международната организация на труда считат, че коронавирусната рецесия може да подтикне милиони уязвими деца към детски труд, заради провокирания от нея стопански потрес и намаляването на средствата за прехранване на хората.

" За страдание, постоянно децата са първите, които страдат. Най-тежките форми на детски труд, като и половата употреба, която главно визира девойките, постоянно се усилват при понижаване фамилните приходи ", предизвестяват от организацията, представени от offnews.bg.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР