Реконструкцията на станалия вече прословут в Пловдив булевард Хаджи Димитър,

...
Реконструкцията на станалия вече прословут в Пловдив булевард Хаджи Димитър,
Коментари Харесай

Светофарът на Хаджи Димитър работи само за шофьорите. За пешеходците - не съвсем СНИМКИ

Реконструкцията на станалия към този момент прославен в Пловдив бул. " Хаджи Димитър ", която продължи достатъчно, с цел да изнерви до краен лимит пловдивчани, към този момент би трябвало да е в спомените им. Би трябвало да не помнят за праха, провалените бизнеси, разрушените тротоари и безкрайните лупинги, които правеха, с цел да си стигнат до къщите. През цялото това време имаше една категория живеещи в квартал Смирненски, за които ремонтът се трансформира в същински пъкъл - майките.

Майките, които отглеждат децата си в квартала, сякаш бяха най-ощетени. Защото да стигнат с количка до яслата или детската кухня, беше не просто мъчно, а същински призрачен сън. Е, зейналите шахти към този момент ги няма, на острова на булеварда се мъдрят пейки безброй, дори има светофар на кръстовището с улица „ Лерин ”. Шофьорите си отдъхнаха, тъй като най-сетне могат да завият от по-малката улица към булеварда, без да избълват псувни повече от пейките, само че... горките майки (а и всички останали пешеходци, схваща се) още веднъж са подложени на тестване. 

Оказа се, че светофарната уредба, монтирана на кръстовището и " пусната " още през декември, работи изборно - за водачите свети, за пешеходците - не напълно. И тъй като е от " умните ", както се досещате, не всеки път аленото за водачите значи зелено за пешеходците. Два от секторите за пешеходци не работят, което обърква хората, а майките с бебета, които минават всеки ден най-малко по два пъти този светофар, с цел да вземат храна на децата си или да ги заведат на парк, рискуват живота им, пробвайки се да преминат, разгадавайки по кое време е " зеленото " за тях.

Майки се свързаха с GlasNews, с цел да изразят възмущението си от неточния светофар, като някои от тях настояват, че едната секция не е работела още през цялото време на стартиране на светофара. Другата се е " скършила " преди дни. Така в този момент на прибежки - тука има, тука няма, те се пробват да пресичат.

Репортер на GlasNews се убеди с очите си за нелепата обстановка, по тази причина питаме: Пешеходците не се ли броят за хора? Кому е належащо всекидневно десетки пловдивчани да са подложени на прочувствено напрежение и боязън за живота си? Чакаме отговор.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР