Реконструкцията на стадион Българска армия трябва продължи 18 месеца, пише

...
Реконструкцията на стадион Българска армия трябва продължи 18 месеца, пише
Коментари Харесай

Новият стадион “Българска армия“ трябва да е готов за 18 месеца

Реконструкцията на стадион " Българска войска " би трябвало продължи 18 месеца, написа " Тема спорт ". Това е срокът, залегнал в идейния план на ЦСКА - София. Както е известно, преди 10 дни от клуба срещнаха с него страната. Това се случи на среща сред спортния министър Весела Лечева, Данаил Ганчев, изпълнителния шеф на " Спортни парцели " АД Данаил Димов и представители на ИПА - архитектурното бюро, отговорно за плана. Бяха показани техническите елементи и визуализация на оборудването, а планът бе признат извънредно положително от представителите на страната.
Прочетете още
Припомняме, че в понеделник, 24 април, ЦСКА - София ще презентира проекта си за реорганизация на " Армията " и пред обществеността. За задачата е проведена и специфична конференция от 10:00 часа в Българска телеграфна агенция. " Ще ви срещнем с отдадения екип, който работи неуморно по основаването на бъдещия ни дом, и ще получите още доста забавна информация ", оповестиха " алените ".

Новата " Българска войска " ще съставлява умалено копие на стадиона на Ференцварош " Групама сцена " в Будапеща. Сериозна роля в неговото създаване имаха от интернационалния оператор SportFive, с който ЦСКА - София до неотдавна си сътрудничеше. Въпреки, че при започване на годината двете страни прекратиха взаимната си работа, " алените " не престават да следват първичния план. Съоръжението в Унгария е с потенциал 23 700 места и е било издигнато за едвам 14 месеца. Новата " Армия " пък ще е с 15 000 седящи и 3000 правостоящи места, а реалистичният период за построяването и е 18 месеца, поради по-специфичните правила в Борисовата градина.

Плановете на ЦСКА - София са нужните разрешителни да бъдат получени най-късно до началото на юли месец, когато да бъде направена и първата копка на стадиона. Тогава тимът ще се реалокира на " Васил Левски ", а завръщането на " Армията " би трябвало да се реализира напролет на 2025 година.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР