Реконструкцията на бул. Дунав, включена в проекта за воден цикъл,

...
Реконструкцията на бул. Дунав, включена в проекта за воден цикъл,
Коментари Харесай

Провал с ремонта на бул. Дунав. Отново!

Реконструкцията на бул. „ Дунав ”, включена в плана за воден цикъл, още веднъж се отсрочва за неопределен срок. Водопровод и канализация скоро няма да се сменят както на този бул., по този начин и на още 19 улици и сектори в зоната сред бул. „ Марица ”, „ Васил Априлов ”, „ България ” и „ Победа ”. За тези поправки беше оповестена социална поръчка с две обособени позиции на обща стойност 23 845 861 лв. без Данък добавена стойност, само че тя е прекъсната със заповед на ръководителя на плана Борислав Кръстев, който преди този момент управляваше и транспортния план на града. Търгът за избор на реализатори беше плануван за 12 април и не се е провел, защото занапред би трябвало да се отстраняват направените пропуски.

От обясненията на Кръстев излиза наяве, че се постановат основни промени в изискванията за замяна на канализацията. В поръчката, която самият той е подготвил, е било записано, че изделията, които се употребяват, би трябвало да бъдат създадени по метода на центробежното леене от GBP - стъклопласт. Но защото има и други способи за произвеждане на тръбите, те би трябвало да бъдат посочени в изискванията, с цел да се даде опция на повече компании да вземат участие в търга.

Проектът за воден цикъл се финансира по оперативна стратегия „ Околна среда ”. Общата му стойност е близо 115 млн. лв., от които 70 милиона с Данък добавена стойност са планувани за рационализация на Пречиствателна станция. Това е следващото отсрочване на осъществяването, макар че планът е квалифициран още преди 8-9 години. Но и до момента с европейските пари в Пловдив не е сменен и един метър от ВиК мрежата. Обществената поръчка за замяна на тръбопровод и канализация на бул. " Дунав " и в още два квартала е разграничена на три обособени позиции.

През предходната есен, когато се организира първият търг, беше определен единствено един реализатор - компания " Пътинженеринг ", за поправки в един от кварталите на регион " Северен " за 9 млн. лв.. За другите две обособени позиции, за които половин година по-късно беше разгласен още един търг, тогава нямаше нито един претендент.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР